Nicolas Cage

donderdag 24 april 2014 06:10 uur

3sterren

wie: Nicolas Cage
waarom: ik mis hem

In de vorige eeuw was ik verliefd op Nicolas Cage. Mijn liefde voor Nicolas had niets te maken met Nicolas zelf, ondanks alle informatie die ik over hem verzamelde. Zo las ik ooit dat Nicolas er een enorm goed arbeidsethos op na houdt: huur je hem in voor je film dan komt hij altijd op tijd, zeurt hij nooit en is hij zuinig op zijn kostuums.

Ik was heel blij met deze kennis over zijn persoonlijkheid, want in alle eerlijkheid had ik verder niets gevonden dat mijn voorkeur voor zijn persoon rechtvaardigde. Hij mompelt, heeft een raar gezicht, loopt te pas en te onpas met zijn spierballen te zwaaien en is in vrijwel elke film dronken. Nou ja, dat speelt hij dan, nam ik altijd aan, maar sinds vandaag ben ik daar niet zo zeker meer van.

Omdat Nicolas inmiddels wat uit mijn vizier was verdwenen (voornamelijk omdat hij alleen nog maar in écht slechte films te zien is en zelfs mijn slechte smaak heeft grenzen) ging ik als goede schrijver op zoek naar wat Nicolas de afgelopen jaren gedaan heeft met zijn leven. Ik schrok me dood.

Nicolas is veranderd in een dronkenlap die zijn familie en omgeving mishandelt. Hoe kan zoiets? Waar is zijn goede werkhouding gebleven? In 2010 werd hij zelfs gearresteerd. Hij ging volledig door het lint omdat hij zijn eigen huis niet meer kon vinden. Met zijn dronken harses sleepte hij zijn vijfjarige zoon over de stoep. Wat een klootzak.

Het zou kunnen dat hij inmiddels zijn leven weer in goede banen heeft geleid, want gisteren verscheen in het nieuws dat hij een heel gewone vader wil zijn voor zijn zoon. In een interview vertelt hij dat hij naar de toekomst kijkt en niet naar alles wat hij in het verleden heeft gedaan. “Ik speel met mijn zoon, doe alles wat andere ouders ook doen met hun kinderen.” Ik hoop dat hij met ‘andere ouders’ de ouders bedoelt die kun kinderen niet mishandelen. Ik hoop het echt.

“En ik laat hem niet mijn oude films zien.” Dat lijkt me sowieso verstandig. De volle vijf sterren krijgt hij in ieder geval niet meer.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *