Evernote

woensdag 30 april 2014 14:03 uur

5sterren

wat: Evernote
wat is dat: onmisbaar

Weet je nog, vroeger, toen je regelmatig in de grote stapels papier op je bureau op zoek moest naar een specifiek vel papier, omdat daar iets belangrijks op stond wat je beslist binnen een kwartier moest vinden omdat je et cetera? Als je dit nog heel goed weet omdat het je vanmorgen nog is overkomen omdat je et cetera, dan wil ik je graag wat vertellen over mijn administratie.

Mijn administratie is digitaal. Ik scan alles in en zet het in Evernote. Als je mij bijvoorbeeld vraagt: ‘Wat hebben we vorig jaar eigenlijk betaald bij de eindafrekening van Nuon?’ dan open ik het programma, vul in het zoekvenster ‘jaarrekening Nuon 2012’ in en antwoord: ‘Niets, we kregen 213 euro terug.’ Binnen een minuut. En dan vraag ik er meteen achteraan: ‘Hoe gaaf is Evernote precies?’

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er nog mensen zijn die Evernote niet kennen, maar ze zijn er vast. Net zoals er nog mensen bestaan zonder mobiele telefoon of met een andere vorm van vooruitgangsallergie.

Ik bewaar alles in Evernote. Afschriften, jaarrekeningen, facturen, bonnetjes maar ook recepten, ansichtkaarten en kindertekeningen. Evernote op zijn beurt leest al mijn documenten en bewaart ze voor me in de cloud. Al mijn papieren documenten zijn daardoor doorzoekbaar geworden. En dat is zo revolutionair dat ik het zelf ook nog steeds nauwelijks kan geloven.

Als ik zoek op een specifiek factuurnummer komt die bewuste factuur naar voren, maar ook het bankafschrift waarop de bijbehorende betaling staat. Als ik zin heb in een gerecht met bieten dan levert de zoekterm bieten me twee van mijn lievelingsrecepten op. Zelfs handgeschreven briefjes – mits een beetje netjes geschreven – zijn doorzoekbaar. Omdat Evernote ook een mobiele app heeft, kun je zelfs in de supermarkt nog het recept uit je eigen knipselmap tevoorschijn halen.

Een andere gave optie is de mogelijkheid om mappen te sharen. Zo heb ik een aantal mappen gedeeld met mijn boekhouder. Ik zorg dat mijn facturen in de juiste map staan, hij doet de rest. Evernote krijgt van mij een dikke vijf sterren omdat het een van de beste uitvindingen is sinds internet.2 reacties

  1. Frances

    Goh, ik dacht dat jij dat helemaal niet meer kende, jij bent toch écht van de leeftijd van de computers ???

  2. Margriet

    Is dat net zoiets als “notities” op je Iphone?

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *