Boer zoekt Vrouw, aflevering 6

maandag 6 januari 2014 16:20 uur

2sterren

wat: Boer zoekt Vrouw
wanneer: gisteravond op Ned1
waarom: je moet de cactus niet op de geit binden

bzv-aletta

Bij Aletta was de stageweek in volle gang. Koen wilde zoveel mogelijk klusjes doen de hele tijd, maar Aletta gaf niets uit handen. Ze gaf hem allemaal onzinklusjes zoals zagen met een botte zaag en thee knippen. Tijdens het verjaardagspartijtje van Patrick probeerde hij het nog een keer en begon een lijstje te maken met potentiële bezigheden, maar alles wat hij op wilde schrijven verdween onmiddellijk naar het lijstje van Aletta. Zo leert Koen natuurlijk nooit hoe hij een geit wordt. Dan kan die sik er ook wel af.

koenvoorenna

Ik heb zo’n zin om Koen te scheren

Jan en Koen beraamden een plan om wat privé-tijd met Aletta te kunnen krijgen terwijl ik me alleen maar afvroeg: waar zijn Aletta en Patrick nu? Precies, Patrick ging er ondertussen met Aletta’s been vandoor in een pannetje yoghurt. Koen schaakte Aletta uiteindelijk voor een onderonsje entre nous, maar het maakte niets uit: Aletta was geenszins van plan verliefd te worden, ook al was Koen de laatste man op hoteldebotelbonaire.

geit

Deze geit is heel prikkelbaar

bzv-jan

Jan was in koud Canada nog steeds op zoek naar een vrouw met pit. Blijkbaar had hij niet zo’n zin om zelf te moeten beslissen wie er naar huis zou moeten gaan dus gaf hij zijn meisjes een geweer. Succes! Uiteindelijk bleek vooral Florence erg goed in het raken van blikjes en kleiduiven, maar lukte het haar maar niet om de andere finalistes uit het maisveld te ruimen en moest ze uiteindelijk terug naar pap en mam en paard.

Jan: Wie wil d’r eerst?
Florence: Ik wil wel eerst
Jan: Hij is geladen. Als je hem vooruit drukt dan…
Florence: O o o, wacht even, terugspoelen, nog even een keer
Jan: Hij is geladen. Als je hem vooruit drukt dan…

Jan’s vader en moeder kwamen op visite. Zijn moeder vond Florence maar een eng meisje, dus ik vermoed dat dat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven. Dat, en het wilde plan dat ze had om een kampeerboerderij te maken van zijn terrein. Claire had haar hele toekomst met Jan in Canada al uitgestippeld al vraag ik me af hoe geloofwaardig een food nutritionist is die getrouwd is met een plofkippenboer.

Nadat Jan Florence naar huis gestuurd had sprong hij in zijn auto en pompte zijn hele schuur vol gas. Hoestend strompelden Judith en Claire naar de keuken, ze zouden eindelijk iets te drinken krijgen van Jan. Wat dan voor heerlijks, vraag je je af? Cola. Heel nutritious. Vooral met de nootjes van Judith en de vuile blikken van Claire. Claire maakte nog even duidelijk dat ze niet de vrouw wil worden die op de bank zittend het huishouden doet. Ik woon zelf erg klein, maar dat lukt mij zelfs niet.

jangas

Doe eens nomaal joh, Jan

bzv-johan

Johan bleek opeens last te hebben van zijn been en zat de hele aflevering met zijn voet omhoog de vliegen van hem af te slaan. Saneringrid was aan het dimdammen met haar hersens of ze wel geschikt zou zijn voor het buitenleven, maar redde uiteindelijk de hele boerderij door eigenhandig het toilet te saneren nadat de andere Ingrid te veel toiletpapier had gebruikt. Wat een vrouwen. (Hoe andere Ingrid ‘pompen’ zei, daar vind ik ook nog wat van, maar ik weet nog niet precies wat.)

Barbara vertelde een warrig verhaal dat nog het meeste deed denken aan dat van Bert en Ernie, waarin ze zes jaar samenwoonde met een man die meer geïnteresseerd was in zijn paperclipverzameling dan in haar. Ze was het beu geweest haar knuffels alleen maar bij de honden te kunnen halen en had er een punt achter gezet. Johan zei dat hij niet wist hoe dat was door zijn gebrek aan ervaring, maar volgens mij was het gewoon een kwestie van ‘honden’ vervangen door ‘koeien’ en ‘man’ door ‘vriezer gevuld met ovenfriet’.

Johan trok ondertussen een wit kalf uit een koe. Hij opperde nog hem terug te stoppen zodat hij nog wat zwarter kon worden, waardoor ik nu nog meer dan eerst vrees voor zijn seksuele vaardigheden. Ingrid ging er vandoor met alle melk en bakte er pannenkoeken van, dus dat kalf zal de ochtend sowieso wel niet gehaald hebben. Saneringrid trekt het niet meer en duikt in haar boek met Negen Pruiken. Even lekker helemaal weg in haar eigen haarstukje.

doorspuiten

Johan en zijn spuit

bzv-jos

Bij Jos op het erf zat Willemijn nog helemaal in zak en as over haar mislukte melkavontuur. Ze claimde hem even voor zichzelf door Saskia en Léonie naar de Supermarché te sturen. Eenmaal alleen met de grote, sterke Jos vertelde ze hem over hoe ze met zichzelf en de melkmachine in de knoop zat. Jos stelde haar gerust, hij zou niet op haar gestuntel afgaan. Bovendien, iedereen weet: een prutser met de melkmachine, een beest in bed.

Na voorgaande seizoenen Boer zoekt Vrouw zou je misschien kunnen denken dat je alles wel gezien hebt, maar niets is minder waar. Dit jaar heeft de productie van het programma geregeld dat alle deelnemers tot hun oksel in een koe dienen te verdwijnen, anders moeten ze meteen naar huis. Leonie laat zich dat niet twee keer zeggen en duikt erin. ‘Als je zo graait voel je allerlei nattigheid.’ Ja, je verwacht het niet.

Jos bekende dat hij nog niet speciale gevoelens heeft voor één iemand. Hij heeft al wel vaak naar een van de meiden gekeken en gedacht ‘Hm-hm hallo Leonie trek je kleren maar uit!’ maar hij wilde nog niet zeggen wie dat dan was. Het was in ieder geval niet Willemijn, die met een opgelucht gevoel naar huis vertrekt.

koe

Ik doe het een keer voor

bzv-wim

Wim testte zijn dames door ze in een maisveld op zoek te laten gaan naar rijpe kolven. Evelyne bleek er als enige oog voor te hebben, naast de meester Wim. Even later probeerde hij Janne in te palmen door haar haar toekomstige tennisbaan te laten zien. Tennisbaan is blijkbaar een Tanzaniaans woord en betekent Jacuzzi. Janne vroeg zich af waarom hij haar apart heeft genomen en wachtte tot ze apart genomen werd, maar Wim kwam niet verder dan een klopje op haar buik en een hand op haar schouder. Wat een Casanova. Hij vertelde haar over zijn advocadobomen. Advocado’s zijn kleine bakjes warm water waar je in kunt zitten en dan komen er bubbels omhoog.

Wim liet ze hun eventuele nieuwe onderkomen zien. Janne richtte de hele buitenboel alvast in met een jacuzzi en een veranda, terwijl Evelyne niet kon wachten tot ze naar binnen mocht. Ze baalde dat ze zich zo door Wim onder de duim liet houden, maar ja, Wims duim is dan ook zo groot als een veranda-overkapping, dus daar doe je weinig aan. Bij een rondleiding door de woning riep Janne dat ze ein-de-lijk haar jacuzzi had gevonden, maar ik moet haar teleurstellen: in een leeg bad gaan liggen met een flesje bubbels is niet hetzelfde als een jacuzzi. Ik hoop maar dat het plan van Janne en Karin om lesbisch met elkaar te worden doorgaat, dan kan Evelyne zich permanent nestelen in de armen van Wim. Plaats genoeg.

BZV-2013-infograpic-1024x771

Handig overzicht (klik voor groter)plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *