Gastplog van Arjen Lubach

woensdag 12 februari 2014 23:59 uur

Hallo. Ik ben Arjen en dit is mijn gastplog op de website van Martine. Martine en ik kennen elkaar al heel wat jaartjes, maar daar gaat het nu niet om. Het is een plog, dus doe ik verslag van mijn dag, niet van heel wat jaartjes.

Goedemorgen lezers. Dit was het uitzicht vanmorgen vanuit mijn huis. Zoals altijd bij zonsop- en ondergangen is het in het echt mooier dan op de foto. Een beetje het omgekeerde van jullie selfies.

Godver! Ik had een waarschuwing onder mijn ruitenwisser. Kennelijk had degene van wie ik het huis huur me een vergunning moeten geven, maar was dat vergeten. Dus nu dreigde mijn lieve huurauto te worden weggesleept. Later meer over mijn huurauto. Hij heet Danielle, dan weet je dat alvast.

Snel onderweg dan maar. Mijn broertje had nog gezegd: de 405 staat altijd vast ‘s ochtends, dus neem de boulevards naar Hollywood, maar ik was koppig, dus stond ik een beetje in de file op een doordeweekse dag in Los Angeles op de 405. Op zich wel weer heel GTA V, maar dan zonder wapens en cheatmodes.

Ik waagde een tweet aan die gedachte. Sommige mensen snapten het, anderen niet. Weer anderen twitterden de hele dag over schaatsen. (Dat is een marginale sport waar de rest van de wereld geen aandacht aan schenkt, maar door de overdadige berichtgeving in Nederland, denkt 90% van de bevolking nu dat de prestaties van de snelschaatsers daadwerkelijk bekend zijn buiten onze landsgrenzen.)

Gelukkig was Tienus mee en hoefde ik me niet te vervelen. Al was het alleen al omdat ik het Melkwegstelsel uit mijn hoofd kon leren door naar zijn trui te kijken. Deed ik niet hoor, ik keek op mijn telefoo… de WEG. IK KEEK OP DE WEG. (Naar zijn trui.)

Na een uurtje waren we in de studio in Hollywood waar ik wat in moest spreken. Op deze plek is ook Shrek ingesproken. W00t! En Futurama wordt hier ingesproken. En nog meer van dat soort series. En nu stond ik hier een beetje te brabbelen. Gelukkig was Tienus er om een foto te maken.

En nog een.

Kon ik natuurlijk zelf ook prima. Aan de andere kant van het glas zat Chris. En het Melkwegstelsel.

Toen we klaar waren reden we terug naar de kust om te ontbijten. Dit is mijn ride. Hij heet Danielle, omdat de vrouw van de verhuur zo heette. Is het dan niet een zij? Nee.

Omdat het kenteken uit Texas komt is dat inmiddels ook mijn bijnaam. Geen idee waarom, maar het is zo. Dat wil zeggen: eerst heette ik alleen ‘Texas’, toen ‘Lone ranger’ en inmiddels ‘Lone star’. Ik vind alles best: Danielle heeft wifi. Hoe gevaarlijk is dat? (Echt!)

Het Melkwegstelsel zei: ‘Ik weet een leuk tentje waar we kunnen ontbijten,’ en vervolgens liep hij naar de plek waar we gisteren ook al hadden geluncht. Lekker origineel.

Wat wel weer origineel was, was de vrouw achter ons. Zij had een shirt aan met de volledige episode list van Xena Warrior Princess op haar shirt. Kwam goed uit, ik was net vergeten of Send in The Clones nou voor of na The Last Of The Centaurs kwam. (Voor.)

Daarna zou ik iets met Katja gaan lunchen, maar die zegde af omdat ze tussen onze vorige afspraak (afgelopen zondag) en nu ineens een grote ster geworden is en allerlei belangrijke afspraken had. Omdat ik niet achter wilde blijven verzon ik zelf ook maar wat belangrijke afspraken. Ik denk dat ze het geloofde.

Dan maar naar de supermarkt. Dat vind ik altijd heel erg leuk. O NEE JUIST NIET. Maar ik had beloofd dat Tienus en Skiggy bij mij konden komen barbecuen, dus hadden we spullen nodig.

Na een middagdutje en wat werken kwamen Skiggy en Het Melkwegstelsel langs bij de Lone Ranger en bakten we wat hamburgers. Die man achter die parasol is een geheim agent en denkt dat we hem niet zien.

De cheeseburgers (2, gratis) waren erg smakelijk. Op de foto is het misschien niet zo te zien, maar in het echt waren ze echt erg lekker. Een beetje het omgekeerde als bij jullie selfies.

Omdat het nog best warm was, gingen we in het bubbelbad zitten. Daardoor werd het nog warmer. Hier een zeldzaam intieme selfie van de Lone Ranger vanuit het bad. In het echt ben ik… ach laat ook maar.

De dag eindigde met een paar hiphopvideos kijken. Wie raadt uit welke clip dit frame komt wint mijn laatste boek IV. Raden mag hieronder in de comments.

Dat was het! Slaap koekjes allemaal.8 reacties

 1. Tessa

  Serieus een vrouw? Lijkt wel een vent die met het Xena shirt…

 2. Mirjam

  Ja ja, Danielle is een man, die vent een vrouw. Met z’n shirt.
  Frame komt uit de clip van VisTV (yo).

 3. Tim

  Even over die clip heh… zelfs mijn collega’s van Statemagazine en 101barz hebben geen flauw idee! Goeie!

 4. Sanne

  Die clip houdt mij ook al de hele dag bezig… Geen idee hoe ik erachter kan komen. Een tipje van de sluier? 🙂

 5. Danielle

  Ik word een beetje jaloers van deze foto’s! Bring me to LA. Oh en die sterrenstelsel trui wil ik ook. Het boek niet, want die heb ik natuurlijk allang gelezen 😉

 6. Arjen

  Het frame komt uit….

  Quantanamo van Outlandish.

  (http://www.youtube.com/watch?v=nSWt0CqMYDg&feature=kp )

  Niemand wint!!! Ik houd het boek lekker zelf. Lekker lezen!

 7. Torben

  Ik zal het plot van je boek even online zetten…..

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *