Ik ben een sportbroekie

woensdag 20 augustus 2014 15:19 uur

Ik heb me lang niet meer zo’n onfitte sukkel gevoeld als laatst, toen ik een kort verhaal schreef over hardlopen. In het verhaal zelf ren ik natuurlijk de sterren van de hemel, of iemand die voor mij door zou moeten gaan, maar dat telt niet. Rammen op je schrijfmachine is niet meer de lichaamsbeweging die het ooit was.

In 2013 had ik een stok achter de deur: ik zou samen met Ronald acht kilometer gaan rennen tijdens de marathon van Amsterdam. We namen het bloedserieus en renden elk weekend een bescheiden rondje door het Amsterdamse bos. Ik kon het zelf ook nauwelijks geloven maar ik heb het gehaald. In een bespottelijke tijd.

marathon-01

En nu vind ik dat ik weer moet gaan hardlopen, maar dan zonder stok achter de deur. Gewoon omdat het fijn is om te doen, denk ik, want ik kan het me niet heel goed meer herinneren. Nou ja, misschien kan ik mezelf opvrolijken met een nieuwe sportbroek.

sportbroeken-01

1. Colorblocked Yoga Leggings €9,95 (Forever21)
2. Colorblocked Performance Leggings €18,45 (Forever21)
3. Relaxed Fold-over Gym Pants €14,95 (Forever21)

Die rechter ziet er fijn uit, maar dan kan ik net zo goed mijn huispak aandoen en op de bank gaan liggen en Netflix kijken en een zak chips in mijn gezicht stoppen en dan krijg ik natuurlijk nooit zo’n geinig doorkijkje tussen mijn benen. In een van die andere broeken ook niet, trouwens.

sportbroeken-02

1. SVALA PANT €70 (Karitraa)
2. SJØLVSAGT SET €112 (Karitraa)
3. ROSE PANT €98 (Karitraa)

Hoe gaaf zijn deze renbroeken precies? Heel gaaf, dat komt omdat de ontwerpster (de Noorse Kari Traa) haar hobby’s heeft gecombineerd: breien en extreme sports. Ik zie niet zo goed hoe dat twee verschillende hobby’s zijn, maar die broeken wil ik best hebben. Even sparen dan maar. Misschien moet ik elke keer dat ik daadwerkelijk ga hardlopen een euro in een spaarpot doen dan kan ik na drie maanden zo’n flitsende broek aanschaffen.

Hm, niet eens zo’n slecht idee.

sportbroeken-03

1. Hardlooplegging €29,99 (H&M)
2. Sportlegging €19,99 (H&M)
3. Thermolegging €14,99 (H&M)

Bij H&M willen ze graag dat je erbij loopt alsof je in de verf hebt liggen rollen, wat op zich ook heel veel activiteit verraadt. Dus lekker bezig, H&M!

Wat hebben jullie aan als je gaat hardlopen?19 reacties

 1. Rosanne

  Mijn favoriete hardloopbroek is de Nike Performance Legend Tight (met zo’n supersnelle naam moet je wel hard lopen). Hij sluit heel mooi aan, en je lijkt er een geweldig figuur door te hebben voordat je dit figuur werkelijk hebt bereikt! I love it.

 2. Marieke

  Rennen in een goede legging is veel fijner dan in een joggingbroek of iets dat daar op lijkt, dus nummer 3 uit je eerste selectie valt sowieso af zou ik zeggen. Ik ren het liefst in Nike-leggings, van een goede stof waar je geen flubberbillen in krijgt. Altijd mooi meegenomen 😉

 3. Marjan

  In een hardlooplegging. Van h&m bevalt prima (wel de hardloopvariant dus, die andere hebben geen touwtjes en zakken van mijn billen. Hoe dan?! De meeste dingen blijven juist hangen daar). Verder hebben ze bij perrysport wel aardig wat keus. En in hardloopwinkels!

 4. Karin

  Strakke broek & niet te warm. Maar voor mij is de sleutel voor succes samen lopen! Als ik geen zin heb zie ik het vooral als bijkletsen en zonder dat je het echt merkt maak je ook nog meters

 5. Heleen

  Marjan geeft dé tip al: kies er een met een touwtje! Eén keer de fout gemaakt puur op design af te gaan en die ligt nu te shinen in de kast.

 6. Cindy

  Voor mij een must is een zakje met rits aan de achterkant waar je iPhone en sleutel in passen :))

  Ik loop al jaren in dezelfde saaie zwarte strakke broek (van Nike wel) en een zwart shirt, maar ik vind dat juist mooi vanwege de flitsende gekleurde schoenen eronder

 7. Eveline

  Inderdaad, een hardlooplegging met touwtje en zakje voor sleutels is handig. (telefoon heb ik apart in een armband met raampje). Ik draag een Odlo tight- goed bij lange benen. Een hardloopcollega loopt hip in Lululemon. Ik ben met Karin eens dat samen lopen het best werkt. Ik ben ooit begonnen met Start to Run. Dat is een 6-weekse hardloopcursus waar tempo&duur langzaam worden opgevoerd en waar je ook wat over techniek krijgt uitgelegd. Zelf ben ik daarna in een groepje blijven lopen, op die manier hou ik het makkelijker vol, maar je kunt na afloop ook besluiten om weer in je eentje te gaan rennen. Op 6 september start een nieuwe ronde, bij jou in de buurt op drie locaties.

 8. Barbara

  Nee joh, lekker alleen lopen, en zonder telefoon. Maar wel met kekke kleren inderdaad. En een goede sportbeha. Mis ik nog een item over, Martine.

  • Judith

   Ja vind ik ook, Barbara! Zo belangrijk en het rent zoveel fijner met ’n goede sportbh. (heb nog wel een tip trouwens: de Panache Sports bra!)

 9. Chantal

  Deze, is ook lekker hysterisch! (past bij mijn persoonlijkheid)

  http://www.hiphardlopen.nl/broeken/lang/solar-storm-tight.html

 10. Liz

  Het lekkerst rent toch wel de oude kloffie. In vergelijking met wielrennen vind ik hardlopen fijn snel: oud shirt en broekje aanhouden waarin het luie zweet zich de afgelopen dag heeft verzameld, sportbh, schoenen aan en rennen maar!
  Nee, dan fietsen: zeembroekje, allerhande watalseronderwegietsgebeurtspullen mee, naar beneden lopen in normale schoenen die je op t pleintje verwisselt voor klikpedaalschoenen, etc etc. Gedoe. Maar wel leuker en ik hou t langer vol 🙂

 11. Niek

  Brooks heeft heerlijke kleding. Ook de Nightlife collectie, voor als het weer donker is om 5 uur ‘smiddags, is geweldig. Zij werken trouwens ook samen met Evy en hebben een geweldige app (hadlopen met Evy heet ie).
  Oke, nu lijkt het alsof ik werk voor Brooks, haha!

  Zet ‘m op, Martine! 🙂

 12. Sas

  De middelste van h&m,heb er net in gesport.
  Zit perfect,zakt niet af en is erg mooi 🙂

 13. Fabienne Lucassen

  Eentje van de h&m. Met touwtjes en een zakje op je kont. Zit erg fijn en loopt gemakkelijk !!

 14. Daniëlle

  Mijn tip is om een legging te kopen die speciaal gemaakt is om in hard te lopen. Ik kocht zelf een keer een yoga broek omdat ik die erg leuk vond, maar toen ik daarin ging hardlopen zakte hij steeds af en dat was dus helemaal niet handig! Tegenwoordig heb ik gewoon een basic driekwart legging van de H&M. Touwtje en zakje, prima dus. 🙂

 15. Ingrid

  Als ik ren dan ren ik in een h&m sportlegging met ‘kwabbenvanger’, ook wel high waisted genoemd. Heb er wel door mijn schoonmoeder een elastiek in moeten laten zetten want anders hing hij na drie meter op mijn knieën. Verder prima broek.

 16. Nelleke

  Ik zweer bij H&M sportkleding. Goedkoop en goed. Ik ren in deze legging: http://www.hm.com/nl/product/21660?article=21660-A (en als het warm is de 3/4e versie daarvan) en zo’n shirt: http://www.hm.com/nl/product/21981?article=21981-D#article=21981-D.

 17. Caroline

  Al een miljoenmiljard goede tips waar ik het zeker mee eens ben! Ik zou naast een fijne legging ook een kort broekje aanschaffen, want als het wat warmer is dan is niks zo fijn als met bijna blote stelten door de Amsterdamse straten rennen.

plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *