NCRV mediablog – How I Clean My Room

dinsdag 22 oktober 2013 09:49 uur

Reality-tv is de afgelopen vijftien jaar een groot succes gebleken. Gewone mensen in gewone omstandigheden die gewone gesprekken voeren. We prezen de tv-makers die van deze saaie materie boeiende televisie wisten te maken. Hoe deden ze dat toch? Het antwoord wordt na al die jaren gegeven door Youtube: ze deden niets. Want zelfs zonder grondig redactie- en montagewerk zijn gewone mensen boeiend, getuige de tienduizenden views die de amateurbeelden van nietszeggende aardbewoners opleveren.

Ik weet niet meer precies hoe ik er terechtkwam, maar opeens zat ik te kijken naar een filmpje van een Amerikaans tienermeisje dat me uitlegde dat ze haar kamer op zou gaan ruimen. Achter haar waren de puinhopen te zien van – zoals ze uitlegde – twee weken horse shows, homework and sleepovers.

Ze had gelijk, het was een klerebende. Van het soort dat ik me alleen nog uit mijn eigen jeugd kon herinneren. Wat ze met horse shows bedoelde durfde ik niet over na te denken, maar het was vast iets meisjesachtig. Met haar camera maakte ze een rondje door de troep en wees de kijker op een paar specifieke dingen: stapels papieren, stapels kleding, kruimels in het tapijt, lege waterflesjes, een half opgegeten cakeje, make-up, overal make-up. Het filmpje was al meer dan 160.000 keer bekeken.

» lees verder op mediablog.ncrv.nl.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *