Danny Froger wil ook een eigen huis

» Zomerzonde 17

dinsdag 31 juli 2012 10:00 uur

Vechtscheidingen van de eeuw, liefdesbaby’s en -vakanties, ontrouw en tragische sterfgevallen: de showbizz kent geen zomerstop. Martine de Jong & Paul Onkenhout verbazen zich en houden elkaar op de hoogte. In brief 17: Danny Froger is de nieuwe René Froger is de nieuwe Bolle Jan.

Paul, jij zegt dat de showbizz ondoorgrondelijk is. Maar is het je al opgevallen dat showbizz hartstikke erfelijk is? Danny Froger, de oudste zoon van René Froger, heeft gisteren zijn baan bij ‘een fabriek’ opgezegd om zich op zijn zangcarrière te kunnen storten. Nu vraag je je misschien af wat hem er eerder van heeft weerhouden zanger te worden. Het antwoord is even simpel als verwarrend. ‘Eén bekende artiest in de familie is voldoende,’ aldus Danny op telegraaf.nl.

Nu weet ik ook wel dat zijn opa Jan Froger – beter bekend als de beroemde Jordanese artiest Bolle Jan – niet meer in leven is, maar dat is nog maar sinds kort. Hij bedoelde dus eigenlijk: ‘Twee bekende artiesten in de familie is voldoende.’ Dat in aanmerking genomen snap ik dat er nu dus ruimte is voor een zingende Danny.

Zijn vader en moeder zijn nog allebei in leven. Dankzij hen heeft hij een fijne jeugd gehad. Of, zoals hij het zelf zegt: ‘Het is toch achterlijk te ontkennen dat ik simpelweg ontzettend graag zing?’

Danny vindt het naar eigen zeggen zonde om daar niets mee te doen. Bovendien vinden mensen dat hij lekker klinkt, stromen de aanvragen voor optredens binnen en komt in het najaar zijn eerste album uit. Zijn single ‘Vandaag’ was al behoorlijk profetisch, getuige zinnen als ‘Een nieuw begin, een nieuwe start/ Ik voel dat ik weer leef, elke dag.’

Hij heeft gelijk, Paul, we zouden allemaal moeten stoppen met ontkennen wat we het liefste doen. Zijn vader René heeft er bijvoorbeeld ook nooit een geheim van gemaakt bij voorkeur elke dag drie keer uitgebreid in bad te gaan met zijn Natasja. Of was het toen nog met zijn eerste vrouw Yolanda Punt, de moeder van Danny, die er uiteindelijk vandoor ging met de drie videorecorders?

Hoe dan ook, alles kan een mens gelukkig maken. Nou ja alles, alles, werken in ‘een fabriek’ blijkbaar niet. Prima. Ga ik nu even naar de markt voor een moot gebakken vis. Heb jij nog iets nodig?

Paul Onkenhout antwoordt hier.plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *