NCRV mediablog – Bake My Day

dinsdag 3 december 2013 12:18 uur

Net5 komt begin volgend jaar met een bakprogramma: Bake My Day. Dit is ontzettend goed en logisch nieuws. Na het succes van Heel Holland Bakt kon het niet lang duren voor er meer taartenbakprogramma’s uit de oven zouden komen rollen. In Bake My Day strijden de deelnemers om de titel ‘Beste Amateurbanketchef van Nederland’ en verschilt zo te zien in niets van Heel Holland Bakt.

Kijken naar mensen die taarten bakken, kalmeert me. Het mengen van vloeistoffen met meel, het zoemen van de keukenmachines, handafdrukken van bloem op keukenschorten, het is allemaal erg, erg sexy. En de eieren, vergeet de eieren niet!

header-bakeoff

Het BBC-moederprogramma The Great British Bake Off is al jarenlang meer dan succesvol. Dit komt met name door de twee juryleden Paul Hollywood en Mary Berry. Oh Mary, die met haar rimpelige en keurig gemanicuurde vingers stukjes van je gebak komt scheuren om het in haar net zo keurig gestifte mond te stoppen en dan keihard te beoordelen. Te nat, te droog, nothing like the real deal.
Maar als Mary iets lekker vindt, dan strekt haar lof zich over je uit als een warme deken, zoals alleen oma’s dat kunnen, denk ik.

De Nederlandse versie van het programma moest natuurlijk minstens zo’n knus en lief en intelligent gezicht hebben, en dat is gelukt. Heel Holland Bakt heeft Martine Bijl. Al waren alle soufflés en schuimtaarten ingestort, dan nog was het programma overeind gebleven, dankzij Martine Bijl. Ze is een god.

Dit weet HAK inmiddels ook, dat het sinds het vertrek van Bijl met Ronald Koeman moet doen in hun commercials. Koeman die met grappen als ‘dit is de mooiste kool die ik ooit heb gemaakt’ en ‘mooi veldje hoor’ helemaal niemand aan het lachen krijgt (behalve mij dan, ik ben een notoire commercial-lacher). Wel heeft het Koeman nu een nominatie voor de Loden Loekie opgeleverd voor de irritantste Bekende Nederlander in een commercial. Ook knap gescoord, maar nothing like the real deal natuurlijk.

Nu hoop ik dat Net5 ook een leuke vrouw heeft gevonden voor hun bakprogramma, maar het is Net5, dus grote kans dat ze het gaan doen met iemand als Rick Brandsteder of Patty Brard, die als enige bakervaring een miljoen uren zonnebank op hun naam mogen schrijven.

» deze column verscheen op mediablog.nlplaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *