Column

Aanranders vs karatekampioene

In India zijn twee mannen in elkaar geslagen door de zeventienjarige Munna Das. Ze was net klaar met sporten en op weg naar huis toen ze door de mannen van haar fiets werd getrokken. Gelukkig bleek ze een karatekampioene te zijn met maar liefst twee gouden medailles en een zwarte band en schroomde ze niet om haar belagers alle hoeken van de steeg te laten zien.

‘Ik greep een van hen bij de nek. Terwijl hij naar adem hapte, stompte ik hem in het gezicht. Een paar schoppen tegen zijn nek, een paar in zijn kruis en toen viel hij kreunend op de grond,’ aldus een montere Das tegen lokale nieuwszender NDTV.

In India is het blijkbaar heel normaal dat mannen leuke meisjes van hun fiets mogen trekken om vervolgens met ze te doen waar ze maar zin in hebben. Het is zelfs zo normaal dat in artikelen op Nederlandse nieuwssites over deze gebeurtenis met geen woord gerept wordt over de strafbaarheid van dit hele gebeuren.

Wel wordt er gesproken over haar trotse karateleraar en het feit dat ze er niet eens verwondingen aan over heeft gehouden. Zijn de mannen veroordeeld? Geen idee. Wel lezen we dat de karateleraar vindt dat alle meisjes op karate moeten gaan om zichzelf te kunnen verdedigen en dat het meisje verontwaardigd was dat niemand haar te hulp schoot. Het lijkt me vooral symptoombestrijding: als alle meisjes op karate gaan zal het niet lang duren voor alle jongens ook op karate gaan en dan zijn we weer terug bij af.

Het is hoe dan ook allemaal heel erg schrijnend, maar dat weerhield de auteur van het bericht op nu.nl er niet van om er deze kop boven te plaatsen: ‘Indiase aanranders vergissen zich in karatekampioene.’

Vergissen. Dat woord impliceert dat je dus beter slachtoffers kunt uitzoeken die niet terugvechten. Goeie slachtoffers zijn makkelijk te herkennen: ze dragen geen karatepak maar korte rokjes, make-up en hun haren los en fietsen nietsvermoedend alleen naar huis. Die vragen er om.

Maar goed, vergissen is menselijk. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Powered by Maribol IMDB